A holnapi naptól változik a veszélyhelyzet alatti óvodai ügyeleti rendszer!

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzettel kapcsolatban Dunavarsány Város Polgármestere 2020. március 16-tól határozatlan időre rendkívüli szünetet rendelt el a Dunavarsány Város Önkormányzat Weöres Sándor Óvodában, az ügyeleti ellátás biztosítása mellett.

A 152/2020. (IV.27.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése alapján, 2020. április 30-tól hatályba lépő változások:

- az ügyeletet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akinek szülője vagy más törvényes képviselője munkavégzés vagy más ok miatt ezt igényli;

- az ügyeleti ellátás biztosításához a szülőnek írásban szükséges nyilatkoznia arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben (a nyilatkozatról az óvodától kaphatnak információt http://bobitatunderovi.hu/).

Az óvodába érkező gyermekeket – a már bevált gyakorlat szerint – az óvodaépület bejáratánál vesszük át, távozáskor pedig jó idő esetén az udvaron, egyéb esetekben szintén az épületek bejáratánál adjuk át. A köztes időszakban az épületek bejáratai zárva lesznek! Az ügyelet iránti igényüket továbbra is elektronikus úton (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy telefonon (+36-24 472-464) tudják intézményünk felé jelezni. Aki az ügyeleti ellátást nem igényli, de az étkezést szeretné megrendelni az óvodás gyermeke(i) számára (az iskola főzőkonyháján lehet átvenni), szintén a fentebb leírt elérhetőségeken teheti ezt meg.

A 152/2020 (IV.27.) Korm. rendelet ide kattintva elérhető.

Tisztelettel:

Varga Beatrix 

Óvodavezető