PARTNERSÉGI TÁJÉKOZTATÓ DUNAVARSÁNY VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEI MÓDOSÍTÁSÁRÓL A Trk 39.§ szerinti eltérő vélemények egyeztető tárgyalása


A tárgyi munkának a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 38. § szerinti véleményezési eljárása, valamint Dunavarsány Város Önkormányzata partnerségi egyeztetésről szóló szabályzata szerinti egyeztetése lezárult. A beérkezett vélemények összefoglalóját és ezek tervezett kezelését a folyamatban lévő tervezés során az alábbiakban mellékeljük. A jogszabályon alapuló véleményeket a tervmódosításba beépítettük, a szakmai véleményeket, észrevételeket pedig vagy beépítettük, vagy eltérő véleményünket indokoltuk a megküldött összefoglalóban.

Fentiekkel kapcsolatban egyeztetést tartunk

a Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében 2017. január 27. napján, pénteken délelőtt 10 órakor.

Amennyiben a mellékletben foglaltakkal kapcsolatban további észrevételt kíván tenni, kérjük az egyeztetésen szíves megjelenését. Amennyiben az egyeztetésen nem vesz részt, azt elfogadó véleménynek tekintjük. Az egyeztetés jegyzőkönyvét a tárgyalást követően a honlapon jelentetjük meg.
„Dunavarsány Város hatályos Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása a város közigazgatási területének több pontján” című tervmódosítás Trk. 38. § szerinti összefoglalója megtekinthető, illetve letölthető az alábbiakban:

A Trk 38.§ szerinti vélemények ÖSSZEFOGLALÓJA

Kérjük az egyeztetésben részt venni szándékozó megkeresett államigazgatási szerveket, szomszédos önkormányzatokat és a lakosságot, a civil szervezeteket és minden érdekeltet, hogy a város partnerségi szabályzatának megfelelően a Tkr. 38.§ szerinti vélemények ÖSSZEFOGLALÓJÁVAL kapcsolatos véleményüket vagy a tárgyaláson, vagy az egyeztető tárgyalás időpontjáig, 2017. január 27. 9. óráig az alábbi elérhetőségeken tegyék meg:

• Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatal, Kertész Beáta főépítész
• levélben: 2336 Dunavarsány, Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatal, a Főépítész részére Kossuth L. u. 18.
• telefonon: 24/521-045, 0670/3670017
• e-mail-ben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Dunavarsány, 2017. január 17.

Gergőné Varga Tünde polgármester megbízásából
Kertész Beáta főépítész
Településfejlesztés és településrendezés
Dunavarsány Város Településfejlesztési Koncepciója, Településszerkezeti Terve,
Építési Szabályzata és Szabályozási Terve
felülvizsgálata és részleges módosítása véleményezési tervdokumentációja - 2015. október


Dunavarsány Város Képviselő-testülete 110/2014. (VI.17.) számú határozata alapján folyamatban van Dunavarsány város hatályos Településfejlesztési Koncepciója, Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának, valamint a mellékletét képező Szabályozási Terv felülvizsgálata és részleges módosítása.
A teljes közigazgatási területre vonatkozó felülvizsgálatot a 2013. január 1. napján hatályba lépett új jogszabályok tették szükségessé. A tervezett módosítások az utóbbi egy-két évben beérkezett területtulajdonosi és önkormányzati igények vizsgálatán és tervbe való beépítésén alapulnak.

A településfejlesztési koncepcióról, integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Tkr.) 38. § (1) bekezdése alapján kérjük véleményüket Dunavarsány Város településfejlesztési és településrendezési eszközei – Dunavarsány Településfejlesztési Koncepciója, valamint Településszerkezeti Terve, Építési Szabályzata és Szabályozási Terve - felülvizsgálata és részleges módosítása egyeztetési, véleményezési dokumentációjával kapcsolatban.

A megkezdett tervezési munkák alapján Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. VI. 17-ei Képviselő-testületi ülésén előzetesen elfogadta az elkészült Megalapozó vizsgálatokat és Dunavarsány Város Településfejlesztési Koncepcióját, valamint 2016. IX. 22-i Képviselő-testületi ülésén Dunavarsány Településszerkezeti Terve, Építési Szabályzata és Szabályozási Terve felülvizsgálata és részeleges módosítsa a Tkr. 38.§ szerinti véleményezési anyagát.

Az elkészült munkarészek megtekinthetők, illetve letölthetők.

Kérjük az egyeztetésben részt venni szándékozó megkeresett államigazgatási szerveket, szomszédos önkormányzatokat és a lakosságot, a civil szervezeteket és a minden érdekeltet, hogy a Tkr. 38.§ szerinti véleményezési anyaggal kapcsolatos véleményüket 2015. december 15. napjáig az alábbi elérhetőségeken tegyék meg:

Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatal, Kertész Beáta főépítész, valamint távollétében Berényi Mária megbízott főépítész
- levélben: 2336 Dunavarsány, Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatal, a Főépítész részére, Kossuth L. u. 18.
- telefonon: 24/521-060 (minden keddi nap délelőtt)
- e-mail-ben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Dunavarsány, 2015. november 4.

Gergőné Varga Tünde polgármester megbízásából
Kertész Beáta főépítész